De slaapgelegenheden - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Angela Bults - WaarBenJij.nu De slaapgelegenheden - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Angela Bults - WaarBenJij.nu

De slaapgelegenheden

Door: angelabults

Blijf op de hoogte en volg Angela

04 Mei 2011 | Frankrijk, Parijs

En weer Wifi in een fraai onderkomen. Ik ben nu tussen Angouleme en Bordeaux en verblijf nu op een echt kasteel. Het was zoals zo vaak weer een enorme zoektocht en heen en weer gefiets voordat ik wat had dus ik ben al heel blij. voordat jullie denken dat ik alleen maar sjiek overnacht hierbij een opsomming van plaatsen met gelegenheden:
17 April in Erik zijn studentenkamer overnacht;
18 april jeugdherberg Dordrecht: gelegen aan de Biesbosch, prachtig terras, kleine bedjes
19 april: jeugdherberg Zoersel, gedreven door vrijwilligers die s' avonds voor de gasten kookten en er s'ochtends weer waren voor het ontbijt; heel gezellig met zijn allen eten, sliep alleen op een kamer van 5
20 april: jeugdherberg Geraardsbergen: kwam daar aan na 122 km fietsen omdat er in Mechelen niks te vinden was; zat een broodje te eten op de binnenplaats terwijl een school op kamp bingo aan het spelen was; een bed gevonden ergens op een lege zaal boven een open trap.
21 april; jeugdherberg Tournai waar ik bij twee Duitse meisjes op de kamer sliep die volgens mij last van mijn gesnurk hadden.
22 april: Cambrai: Clog de Jaqurs; erg mooie kamer.
23 en 24 april: St. Quentin: snelweghotel , waar ik de mensen allerlei activiteiten om me heen hoorde uitvoeren.
25 april: Compiegne: in gite Jacquiere, een omgebouwde kapel: 10 bedden met een wollen deken en een keuken: mijn fiets geparkeerd in een nis aan de voorkant; als mensen heel goed keken zagen ze mijn uitdruipende fietsbroek aan de voorkant hangen ; daar sliep ik alleen, heel gek, alleen in zo'n kerk s'nachts.
26 april: Marines: klein dorpshotel, met zijn drieën op een kamer.
27 april: Maintenon: een goedkope kamer in een achteraf huis,zo'n echt Franse kamer met rozen op de muur en roze spreien, en een doorlopend toilet.
28 april: Chateaudun: gite minicipal: uitstekend geregeld, bed in kayak centrum, goedkoop.
29 april: Chateau-Renault: dorpshotel.
30 april: nieuw tweesterrenhotel waar we voor de helft van de prijs mochten overnachten omdat we op bedevaart waren
1 mei: jeugdherberg Poitiers, waren nog 3 andere mensen, weer een kamer alleen
2 mei : Charroux, in een pelgrims gite dat zo oud was dat het helemaal koud was; weer allemaal bedden met wollen deken, sliep er weer alleen: spoky!
3 mei: Ronsenac- Latry: in een stacaravan bij een Engels stel in een prachtig dal: deze mensen wisten helemaal niet dat ze stonden aangegeven in de Nl routegids, en verhuurden eigenlijk helemaal niet: me toch maar in de sta caravan laten overnachten, 's 'ochtends nog heerlijk thee gedronken en gekletst.
Vandaag: Chateau Mondesir: een fantastisch groot kasteel, chambre d'hote, omdat ik al twee adressen af was gefietst, eentje had geen elektriciteit en wilde daarom niet verhuren en het hotel in het volgende dorp was gesloten. Een mevrouw die me langs zag fietsen heeft dit voor me geregeld. Enorm groot, ik heb twee salons tot mijn beschikking en een enorme badkamer. Gek genoeg hoor ik wel een meneer meezingen met klassieke muziek; misschien de prive meezing plek van de kasteelheer?
Het fietsen is blik op oneindig en verstand op nul: heel veel heuvels , soms als ik omhoog keek zag er vier achter elkaar liggen: ik laat het maar gebeuren.en kijk niet eens meer verder vooruit; dat maakt toch niks uit, ik moet ze toch over. Na morgen kom ik les Landes aan, dat is dan weer helemaal plat. Het weer is uitstekend, gisteren twee keer heftige regen, maar heel kort, wel veel wolken en af en toe dreigend onweer, dat is minder prettig; het blijft bij dreigend, zet niet echt door: het schijnt de warmste en droogste aprilmaand sinds heel lang te zijn daar heb ik enorm geluk mee! Later meer , liefs Angela

• 04 Mei 2011 - 19:42

Sabine:

Hoi Angela, het gaat je goed af en het lijkt alsof je al aardig gewend bent met het zoeken en vinden naar overnachting.
    Het fietsen gaat ook wel aardig goed vraag me af of je iedere dag zware benen hebt na zo.n dag of dat je doordat vele fietsen helemaal in zo´n ritme zit.
    ik vind het erg leuk om je reisverslagen te lezen en zo op de hoogte te blijven ik hoop dat je lekker weer houd dat maakt het fietsen ook leuker.
    Op naar je volgende dag.

liefs Sabine

• 04 Mei 2011 - 21:02

Yvonne B.:

Mmm wat heerlijk, in zo'n kasteel slapen en badderen.
    Die kapel-ervaring lijkt me ook geweldig. Goed dat je je tent weg hebt gedaan, anders zou je die misschien opgezet hebben, lijkt me helemaal spoky en ook niet zo veilig. Slaap je wel lekker?, droom je? ..en wat dan?
    Fietsze!
    Liefs, Yvonne

• 05 Mei 2011 - 14:42

Ingrid:

Hoi Angela,

Zuid Frankrijk! Volgens mij heb je een hoog gemiddeld tempo. En wat enig al die verschillende overnachtingen, dat alleen is al leuk om mee te maken.
    Als je straks weer terug bent, wil je waarschijnlijk nog veeeeeeel verder fietsen.
    Ingrid

• 05 Mei 2011 - 21:28

Els Keulen:

Ha die Angela, denk deze week veel aan je want we zitten - heel comfortabel - in een huis in de Bourgogne en als we met de auto (!) al die bergen en bergjes overgaan denk ik, oh Angela!! Goed hoor je verhalen zijn mooi om te lezen en het klinkt als een goeie tijd. Wij hebben deze week heel mooi weer met koude nachten, ik neem aan jij ook. Overdag geweldig mooi zodat we heerlijk kunnen wandelen met kinderen en hond Wolf, die ook mee is. Gisteren 14 km gelopen en Casper had maar 1 dip. Ik ga vast nog veel aan je denken en wens je veel plezier, sterkte waar nodig en een mooie tijd. Liefs! Els

• 06 Mei 2011 - 06:25

Margret:

hoi Angela

Wat leuk om te lezen hoe jou overnachtingen zijn. Dit is al een hele belevenis op zich al die verschillende hotels.herbergen enz.
    Wat zal jij straks een hoop te vertellen hebben. Wat ga je snel zeg nu al in Zuid-Frankrijk, geweldig hoor.
    Nog heel veel plezier en doe het rustig aan hoor bij al die bergen.

liefs Margret

• 07 Mei 2011 - 08:50

Pa -ma -sas En Jos:

Hoi ans, leuk om je reisverslagen te lezen, al zul je inderdaad ook wel minder leuke dingen meemaken.
    Ik blijf het ontzettend stoer vinden dat mijn zus zo'n tocht maakt.
    van Pa en Ma moet ik doorgeven dat ze je missen, van je houden en dat ma een kaarsje voor je laat branden.
    verder een prettige moederdag gewenst, drink er maar een wijntje op.
    Veel liefs, Pa-Ma_Jos_Sas en kids.

• 09 Mei 2011 - 12:06

Lenneke:

Jeetje angela wat spannend allemaal. Wat een lef heb je zeg. Ik heb je nog niet gehoord over pech en ik hoop daar ook niets over te lezen. Wij hebben net 2 weken vakantie gehad en vandaag zijn we weer begonnen. Voor de Meivakantie werd Mieke niet lekker. Ze is op de ICU opgenomen en bleek een veel te hoge bloeddruk te hebben. Pillen sloegen niet aan, ze werd er depressief van en nu heeft ze andere. Morgen komt ze wel kijken op school maar er zal niet veel uit haar handen komen ben ik bang voor. Verder reilt en zeilt het hier wel. Ik vind het verschrikkelijk leuk om je verhalen te lezen. Veel fietsplezier en lieve groetjes; Lenneke