de wind mee
Door: angelabults
Blijf op de hoogte en volg Angela
18 Mei 2011 | Spanje, Villar de Mazarife
we zijn nu in Villar de Mazarife, en hebben dagen gefietst over de Meseta, de hoogvlakte Dat was heerlijk om te fietsen, het land is bijna vlak, af en toe een heuveltje, we hadden de wind in de rug en het weer was prachtig. Beter kan eigenlijk niet. De route naar de Meseta was wel weer pittig, maar, heel fijn, mijn perceptie van wat moeilijk is, veranderd. Slaakte ik in het begin nog een zucht bij elke helling, ik kan ze nu inschatten. De meeste tijd weet ik dat ik de komende helling wel kan halen. De route naar de meseta was lang, maar daardoor was het stijgingspercentage goed te doen: 5 km klim van 4 procent, daar draai ik mijn hand niet meer voor om.we zijn uiteindelijk tot 1000 meter hoogte gestegen. Jammer genoeg was dat de enigste regendag tot nu toe, het uitzicht was daardoor bijzonder mistig. Ook wel weer bijzonder. het moeilijkste stuk gaat nu komen, ik moet de berg Cruz de Ferro en nog moeilijker, o Cebreiro over. Dat zijn bergen van 1500 en 1800 km hoog, waarbij de laatste een klim heeft van 30 !! km. Daarna is er nog wel een heftig stuk naar Santiago, maar dat is dan weer relatief als je deze twee hebt gehad.
Tussen de oren veranderd wel een boel: het is nu niet meer een kwestie van een berg ¨aanvallen¨, ik ga er open in en over, vertrouw er op dat ik er wel kom, en weet ook dat ik mijn blik op oneindig en verstand op nul kan zetten.
Ik fiets nog steeds met Theo en Sjors. De mannen zorgen een beetje voor me, dat is fijn. Mijn dagopbouw is door hun veel beter geworden, ik had de neiging om heel hard te beginnen en dan was ik rond 15.00 helemaal afgepeigerd, nu beginnen we gestaag, niet harder dan 21 km per uur,(behalve als we bergafwaarts gaan natuurlijk, dan kan het tempo wel oplopen tot 50 km) en verdelen de krachten een beetje over de dag. Sjors en Theo houden het graag een beetje overzichtelijk, we hebben het over de dagelijkse dingen die voorbij komen, omdat ik nieuw ben voor hen kunnen ze al hun verhalen nog eens opnieuw vertellen en ik ook. Het leven is daardoor rustig. Ik voer geen grote filosofische discussies en hoef niet heel diep na te denken, we fietsen, drinken koffie en bier en eten, en dat is het.Tijdens het fietsen praten we niet veel, ook fijn. Dat maakt dat er nog steeds momenten zijn dat ik fiets en alleen daar maar mee bezig ben: verder niks. Onderdak zoeken is makkelijk, er is overal voldoende te vinden, tegen heel fijne prijzen: de laatste dagen overnachten we in albergues, is geen luxe hotel, meer van de stapelbedden maar kost ook maar 8- 10 euro. Een pelgrimsmenu voor 9 euro en we zijn klaar. Helemaal goed. In die albergues zijn ook veel andere pelgrims, daardoor heb je veel contacten. Er xijn heel veel wandelaars. Ik heb wel grote bewondering voor de wandelaars,die moeten toch wel afzien, en komen niet verder dan 30 km per dag, terwijl wij er 70-80 doen; dan is de meseta wel groot!
volgende keer meer,
Liefs Angela
volgende keer meer,
Liefs Angela
18 Mei 2011 - 19:59
Bert Schaap:
Dag Angela: ik geef jou ook een hand! Voor de bijzondere prestatie die je levert. En ook voor reflectieve stijl van beschrijven van wat je overkomt.
Hoe jij mensen ontmoet en je verdiept in wat hen bezighoudt, en even later fiets je weer met een heerlijk leeg hoofd door het spaanse land.
Zijn er al 'Camino-liedjes' die je op de fiets neuriet? Ga je op de Cruz de Ferro nog iets speciaals achterlaten?
Ik leef met je mee, en eigenlijk ben ik stikjaloers op je.
Het ga je goed. -
19 Mei 2011 - 12:54
Saskia:
Hoi Ans,
Zo ontzettend leuk om je verhalen te lezen, in gedachten fiets ik een beetje mee.
Fijn dat je gezelschap hebt om mee te fietsen en wat zul je ongelofelijk mooie dingen zien.
Respect, succes en veel plezier verder.
Dikke kus, Saskia -
20 Mei 2011 - 14:13
Tineke:
Hoi Angela,
Lekker dat je wat 'onder de pannen bij de mannen', bent. Het is boeiend dat enerzijds de dagen in hetzelfde stramien verlopen en anderzijds is elke dag anders , nieuwe etappe, nieuwe omgeving, nieuwe uitdaging. Je hebt er al heel wat achter de rug. Naast de dagen lijken mij de nachten ook een uitdaging. In allerlei gelegenheden slapen b.v met meerdere mensen, in stapelbedden enz. Nog veel genieten !! De foto,s zijn mooi!! -
20 Mei 2011 - 19:34
Sophie:
Fijn om even te bellen vandaag mam :). Tot snel! xxxx -
21 Mei 2011 - 07:28
Margret:
Mooie foto's, Angela
Zo kunnen wij ook een beetje meegenieten van het fantastische landschap. Ik blijf het ontzettend knap van je vinden wat je allemaal doet en trotseert.
Wat leuk dat je nog steeds samen bent met de mannen en dat lijkt me ook wel gezellig, heb je ook nog wat aanspraak.
Angela nog heel veel succes verder en geniet er van
liefs Margret -
23 Mei 2011 - 19:37
Ingrid:
Hoi Angela,
Een beetje late reactie van mijn kant, kon de site een paar dagen niet openen.
Ik zie nu ook je foto's. Wat een geweldige opnames.
Heerlijk dat beetje zorg van die mannen zonder verdere verplichtingen.
Aanspraak is toch wel fijn.
Ingrid